EL PALAU DE VERSALLES

Un dels palaus més importants que visitarem en el nostre viatge a Paris sera:  El palau de Versalles és el gran palau dels reis de França, situat a la ciutat que li dóna el nom, al departament d’Yvelines  (l’Illa de França), a uns 20 km de París. Fou fet construir per Lluís XIII i fet ampliar per ordre de Lluís XIV. La més famosa de les estances és el Saló dels Miralls. Lluís XIV va deixar París i va decidir construir Versalles, com una petita ciutat allunyada dels problemes. Aquest palau te diverses etapes constructives

Primera etapa (1661-1668): Seria un palauet de cacera al que se’n van afegir dues ales laterals que, en tancar-se va conformar la plaça d’armes. Són façanes de maó usant també la pissarra.

Segona etapa (1668-1678): Lluís XIV pretén traslladar la cort a Versalles definitivament. Un primer pis de carreus encoixinats. Un pis noble de doble alçària amb crugies retrancades jugant amb entrants i sortints i alternant columnes i pilastres. Finalment, un tercer pis que seria l’àtic, rematat per una sèrie de figures escultòriques que gairebé no deixen veure la caiguda de la coberta.

Tercera i última etapa (1678-1680): És l’ampliació realitzada per Mansart  el qual va construir la capella real que és important ja que es copia a Espanya. Està situada en l’extrem del palau. Té tribuna al voltant del temple i el rei se situava sobre l’altar major.

Al 1684, un enginyer liegès, Rennequin  Sualem va construir-hi la màquina de Marly que havia de pujar l’aigua del Sena de 163 metres per a alimentar les fonts dels jardins del castell

El palau de Versalles es símbol del poder absolut del tres reis que han habitat en ell que son Lluís XIV,Lluís XV, Lluís XVI .Pero la sala més important de tot el palau es la sala dels miralls on els rei es mirava desde totes les posicions i també era allà on el rei  tenia el seu tro que el col·locava tot just al final de la sala perquè els nobles  o gent de alta societat que arribes o que vingués a veure’l es quedes admirada .Ja que per arribar al tro tenien que passar primer per els jardins els preciosos jardins de Versalles que  son 6 km més els 73 metres de longitud que te la sala del miralls .D’aquest palau la sala més important serà  la sala dels miralls que es una de les sales que visitarem en el nostre viatge a Paris

La Galeria dels Miralls, anomenada encara Gran Galeria, és una galeria sumptuosa destinada a enlluernar als visitants. És una de les joies del Palau de Versalles (França). Concebuda per l’arquitecteJules Hardouin-Mansart, es va construir entre 1678 i 1684, reemplaçant una terrassa de que unia les dues ales del palau amb la façana de l’Oest .

D’estil barroc té una longitud de 73 per 10,50 metres d’amplada. Disset finestres proporcionen la llum que es reflecteix en 357 miralls posats cara a cara. Aquesta galeria va ser un esdeveniment en el segle XVII perquè, per primera vegada, un es podia contemplar de cos sencer. La galeria va representar, així mateix, un luxe impressionant tenint en compte que, en aquell temps, un mirall resultava molt car.

En principi estava decorat amb un mobiliari i nombroses estàtues,  que van desaparèixer durant la Revolució francesa.

La Galeria dels Miralls va ser el magnífic escenari per a molts dels grans esdeveniments ocorreguts en el curs dels segles, com el matrimoni de Maria Antonieta amb el delfí, la proclamació, el 18 de gener de 1871, de l’Imperi Alemany, la signatura del Tractat de Versalles, que va posar fi a la Primera Guerra Mundial el 28 de juny de 1919, etc.

Les disset finestres ogivals estan emmarcades per altres tantes arcades amb miralls, separades per unes columnes de coure rematades, alternativament, per un cap de Apol·lo i del Lleó de Nemea.

El juliol de 2004 es va començar la restauració de la Galeria dels Miralls que acabarà el maig de 2007. I aquí acaba la segona explicació d’un dels palaus més importants que hem vist en aquest viatge a Paris 2010

About 2afloresmonica

soc la monica i tinc 16 anys i m'agrada el basquet
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari